Golvslipning

Vi på Unika Golv i Skåne utför golvslipning av alla typer av trägolv. Vår kunniga personal slipar allt från slitna parkettgolv, fiskbensparkett och massiva trägolv till även större golvytor i exempelvis kontorslandskap. Allt detta till ett lågt pris. Kontakta oss för en kostnadsfri offert redan idag.

Med vår långa erfarenhet inom branschen har vi en bred kunskap om olika träslag, golvtyper och ytbehandlingar. Allt som krävs för att ge ditt golv bästa möjliga finish. Vi kan hjälpa dig med alla typer av parkettgolv, oavsett om det handlar om parkettslipning, parkettläggning eller renovering av ett slitet golv. Vi utför golvslipning i Skåne med omnejd.

 

Modern och kundanpassad parkettslipning i hela Skåne

Inget uppdrag är för litet eller för stort för oss när det handlar om parkettslipning eller att slipa golv i olika träslag. Vi arbetar i hela Skåne. Vår långa erfarenhet gör att vi vet hur vi ska anpassa arbetet efter vilken typ av hus det rör sig om. Arbetet i en sekelskiftesvilla i Malmö eller en vindsvåning i Lund kan ställa andra krav än en trerummare i Helsingborg.

Anlita oss för att slipa ditt golv

När vi får ett uppdrag att slipa golv så har vi alla de resurser och kunskaper som behövs inom det egna teamet. Vi utför parkettslipning, golvläggning och ytbehandling med samma noggrannhet Våra golvslipare är tillgängliga för att utföra jobb i hela Skåne med kort varsel.

Söker du efter en firma som verkligen kan slipa golv? Vänd dig till oss på Unika Golv – vi har erfarenhet av parkettslipning och golvslipning i Skåne. Vi kan ge ditt golv ny glans till ett bra pris!

Slipa parkettgolv i Skåne

Ett klassiskt parkettgolv är en prydnad för varje hem. Parkettgolv är tåliga men med tiden blir de lätt slitna, oavsett vilken ytbehandling man ger dem. Det är därför nödvändigt att man slipar om golven då och då, genom att slipa trärent och lägga ny ytbehandling. Vi är experter på golvslipning och hjälper dig gärna. Vi jobbar dagligen med att slipa golv i allt från stora villor i Malmö eller Helsingborg till mindre lägenheter i Lund och övriga Skåne.

Ett massivt parkettgolv med exempelvis fiskbensparkett kan slipas om många gånger, medan lamellparkett tål åtminstone ett par omslipningar. När ett parkettgolv ska slipas är det viktigt att man tar hänsyn till vilket mönster stavarna är lagda i, samt om det är lamell- eller stavparkett. Hur slipmaskinen möter fibrerna i träet har nämligen stor betydelse. Att slipa ett trägolv snyggt med slipmaskin är en konst som går att göra hyfsat själv om man är någorlunda händig, men vill du ha ett perfekt resultat ska du anlita en professionell golvslipare. Vi hjälper dig oavsett om du vill slipa golvet i ett enstaka rum eller i hela bostaden. Snabb och effektiv service till ett lågt pris.

Slipa trägolv

Att slipa trägolv är ett tungt och högljutt arbete, men resultatet är värt alla olägenheter. Ett nyslipat trägolv ser ut som nytt och är underbart att gå på. Genom regelbunden slipning och ytbehandling behåller ditt golv sin skönhet år efter år.

För att slipa fiskbensparkett eller andra trägolv på rimlig tid behövs en större slipmaskin med valsar, samt en mindre slip för att komma åt längs väggar och i hörn. Beroende på träslag och golvmönster ser tekniken dessutom lite annorlunda ut.

Vill du ha ett perfekt resultat på din golvslipning gör du därför rätt i att vända dig till oss. Vi är experter på att slipa golv och vet precis hur vi ska göra för att få till en snygg, golvslipning utan att skada golvet till ett bra pris. Vi lämnar aldrig ett projekt förrän du som kund känner att du har fått vad du betalar för.

Ytbehandlingar vid golvslipning

Lack

Lack har länge varit den typiska golvbehandlingen och passar på alla typer av trägolv. Det ger en hård och glansig yta med en vacker lyster. Lacken stänger effektivt ute smuts och fukt och hindrar det från att tränga ner i golvet samt förhindrar att golvet blir repigt. Eftersom lack ger golvet ett så gott skydd är det bra att lackera till exempel ett trägolv i hallen. Slutligen är ett lackerat trägolv även mycket lättskött. Det är standardbehandlingen för parkettgolv i olika mönster.

Olja

Många väljer att olja sina golv i sovrummet och i vardagsrummet. Olja ger ett mjukt golv som är skönt att gå på och oljan tränger ner i träet och skyddar det på djupet. Eftersom oljan går på djupet blir golvet inte lika stryktåligt, men in gengäld både känns och ser det mjukare ut. Olja är estetens val av ytbehandling i och med att den framhäver träets naturliga ådringar och bara gör golvet vackrare med åren.

Hårdvaxolja

Hårdvaxolja kombinerar de bästa egenskaperna från lack och golvolja, till ett bra pris. Oljan tränger ner i träet medan vaxet likt lack lägger sig som en skyddande hinna på ytan. Resultatet blir ett vacker golv som påminner om ett oljat golv men är betydligt tåligare, till exempel mot fukt. Hårdvaxolja har de senaste åren seglat upp som ett av de populäraste valen av ytbehandling av trägolv och den passar utmärkt på såväl parkettgolv som massiva golv och lamellgolv.

Lut & Såpa

Lut används främst på golv av furu och gran, men nyare typer av golvlut passar även på ek, bok och ask. Det hindrar ljusare träslag från att gulna och golvet behåller en ljust grå ton så länge man regelbundet behandlar det. Lut ger dock inte något skydd i sig utan måste kombineras med till exempel olja eller lack.

Att såpskura ett golv till fullgott skydd är en ganska lång process, men ett riktigt skurgolv, som skurats med kallvatten och såpa upprepade gånger under flera års tid, är ett av de vackraste golv man kan hoppas på att få se. Såpa passar endast på golv av furu och gran.